Robotex Turkiye Organizasyon
Robotex International, 2001 yılında ilk kez Taltech Assembly Hall’da düzenlenen Dünya’nın en büyük robotik yarışmasıdır. 2008 Yılında etkinlik, daha geniş alan ve daha iyi koşulların sağlandığı Taltech Spor Salonu’nun tesislerine taşınmıştır. Küresel ölçekte tanınmış birçok şirket ve kuruluş organizasyonun gerçekleşmesi için işbirliği yapmıştır. Yarışmalara ek olarak, çeşitli sergiler ve gençler için atölye çalışmaları yapılmıştır. 2010 Yılından bu yana sürdürülen etkinlik, farklı zorluk derecelerinde yarışmalar düzenlemeyi ve tüm robotik, bilim ve mühendislik meraklılarını bir araya getirmeyi hedefliyor. 2015 yılında Robotex, Avrupa’nın en büyük robotik yarışması olma unvanını gayri resmi olarak kazandı.
Kurumsal
1. Robotex International beraberindeki global robotik eğitim ağının ev sahipliğindeki etkinliklerle birlikte dünyanın En Büyük Robotik Festivalidir.
2. Bu Festivalde binlerce mühendis, yönetici, öğrenci ve aileler, endüstri liderleriyle ortak bir networkun içine girmek, yeni girişimleri gözden geçirmek, değişik yarışmalar için robotlar yapmak ve son teknolojiyle ilgili inovatif bilgilere ulaşabilmek için bir araya gelirler.
3. Robotex International her yıl Tallinn, Estonya’da her kıtadan binlerce katılımcıyı buluşturur.
Robotex International, öncülük yapan teknolojik girişimlerle, bizi robotlarla birlikte yaşayacağımız bir dünyaya taşıyacak yeni nesil mühendisler için kendilerini geliştirmeye yardımcı olacak ortam yaratır. Toplumun bu yöndeki farkındalığını artırmaya çalışır.
Misyon - Vizyon
Mission – Çocuklar ve aileler için kaliteli robotik etkinlikleri organize etmektir. Çocuklar ve gençler arasında mühendislik ve bilime olan ilgiyi artırmak ve mühendislik uzmanlıklarını öğrenmelerine rehberlik etmede bir numaralı öncü olmak.
Vision – Çocuklar ve gençlerin bilim ve mühendislik alanına olan ilgilerini artırmak ve mühendislik alanlarında çalışma yapmaları için öncülük eden, bir numaralı rehberleri olabilmektir. Kurumların mevcut olan güncel teknolojiyi tam kapasiteyle kullanamadığının farkındadır. Öğrencilerin ise erken yaşta inovasyon çalışmalarına başlamak üzere yeterince teşvik edilmediğini düşünmektedir. Bu duruma çeşitli yönde katkılar yapmaya çalışmaktadır.